Allergia elleni tippek szabadtérre

Green divider

Allergia elleni tippek szabadtérre

Az időjárástól függően a pollenkoncentráció napról napra változik. Száraz, meleg, szeles időben a pollenek könnyedén szállnak a levegőben, ilyenkor a koncentrációjuk magas, erősödnek az allergiás tünetek. Az eső enyhülést hoz, mivel a levegőből kimossa a polleneket, ilyenkor az allergiások tünetei kicsit enyhülnek.

Ha kirándulást tervez, indulás előtt mindig ellenőrizze a pollenszintet az adott területen: pollenszint Magyarországon, a világon

Utazásnál készüljön megfelelő mennyiségű gyógyszerrel, mert nem biztos, hogy minden országban elérhetőek azok a vény nélküli allergia elleni szerek, amiket Ön használ.

Vegye figyelembe, hogy a pollentermelés csúcsidőszaka reggelente van!

Ha hosszabb ideig tartózkodik a szabadban, viseljen olcsó festőmaszkot.

Egy gyors zuhany és ruhaváltás eltávolíthatja a megtapadt polleneket!

Vezetés közben tartsa a gépkocsi ablakait zárva, és használjon pollenszűrős légkondicionálót vagy belső levegőkeringetést, így csökkentve az autóba jutó pollen mennyiségét. Rendszeresen cserélje és ellenőrizze kocsijában a szűrőket!

Kertjébe olyan növényeket ültessen, melyek nem súlyosbítják az allergiát! Ilyen növények a mirtusz, som, fenyő, vörösfenyő, vagy a dália, a begónia, a rózsa, a petúnia, a nárcisz, az írisz, a tulipán és a százszorszép.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!